Ni vet på eftermiddagen eller på kvällen när man är så där supersötsugen?! Då är dessa nyttigare chokladbollarna en räddning. De är gjorda på dadlar, havregryn och kokosolja men botar sötsuget och mättar. Bästa snackset! Recept på raw chokladbollar 2,5 dl havregryn 0,5 dl kokosolja utan smak 10 mjuka urkärnade dadlar 2,5 msk kakao 1 krm salt 2 msk starkt kaffe 1 tsk lönnsirap eller honung Kokos eller hackade nötter att rulla bollarna i Gör chokladbollarna så här: Mixa alla ingredienser i en matberedare. Om degen känns för lös tillsätter du mer havregryn och om den skulle bli för hård mer kokosolja. Degen kan bli lite olika beroende på hur mjuka dadlarna är. Rulla bollar som du sen rullar i kokosflingor eller fint hackade nötter. Förvara chokladbollarna i kylen men de är godast att äta när de är rumstempererade tycker jag.