Hej ni! Är det någon mer än jag som älskar färgglad mat!? Jag kan bli lycklig av att se en fin tallrik med färgglad nyttig mat. I dagarna var jag sugen på en fräsch sallad och skulle försöka övertyga min sambo Mattias om att Tofu är gott. ;) Jag stekte tofun ganska hårt på båda sidor för att den skulle få en textur och fin färg. Jag avslutade med lite soja i pannan och svarta sesamfrön! Till salladen gjorde jag en enkel jordnötsdressing med sesamolja och lite vitvinsvinäger. Man kan byta jordnötssmöret mot tahini om man hellre vill ha det. Och vet ni vad? Den här salladen med tofu och dressing gick t.o.m. hem hos Mattias ;) Jag har också införskaffat mig en grönsakssvarv så jag kan svarva t.ex. morot, zuccini, gurka, kål etc. Blir riktigt läckert! =) Recept på tofysallad 2 Portioner 1-2 morötter 1 zuccini 0,5 broccoli 1 avokado Granatäpplekärnor Rostade valnötter eller soyarostade valnötter (recept hittar du här) Svarta sesamfrön Flingsalt Färska myntablad 270 g Marinerad Tofu (finns färdigmarinerad i affären) Olja eller smör att steka i Soja Dressing 3 msk jordnötssmör 1 msk sesamolja 0.5 dl rapsolja 0,5- 1 msk vitvinsvinäger 1 msk soya Saften från en lime Gör Tofysalladen så här: Jordnötsdressing: Blanda alla ingredienser i en skål och vispa ut till en jämn dressing. Sallad: Skala morötterna, strimla morötter och zuccini eller skär i små kuber. Bryt loss små broccolibitar och kärna ur en avokado och lägg avokadon på tallrikarna. Lägg upp på två tallrikar. Skär upp tofyn i bitar. Stek tofyn på ganska hög värme i olja eller smör. Bryn tills den fått bra med färg på båda sidor. Lägg upp på tallrikarna. Toppa med sesamfrön, mynta, rostade valnötter eller soyarostade nötter och ringla över jordnötsdressingen dressingen.