Vegansk chokladkaka med havrevisp! Den blir väldigt chewy i konsistensen och med havregrädden verkligen mumsig! Vill man smaksätta havregrädden går det bra med lönnsirap eller liknande, eller kardemumma såklart ;) Recept på vegansk brownie (chokladkaka) 2 dl valnötter 10 dadlar, urkärnade 3 msk kakao 0,5 avokado 1 krm vaniljpulver 1 msk agavesirap 1-2 krm salt Jordnötstopping: 1 dl jordnötssmör 0,5 dl agavesirap eller lönnsirap 0,25 tsk salt Topping: Hackade valnötter Frystorkade bär Färsk mynta Visp baserad på havre Så här gör du vegansk chokladkaka: Mixa valnötterna fint i en matberedare. Mixa sen i dadlar, kakao, avokado, vaniljpulver, agavesirap. Smaka av med salt. Mixa tills du får önskad konsistens, ju mer du mixar desto mer olja släpper nötterna. Tryck ut i en mindre form, min var ca 12 cm. Jordnötstopping: Värm på låg värme upp all ingredienser i en kastrull och blanda ihop. Det blir en lite seg konsistens på den. Tryck ut toppingen på raw brownien, förvara i kyl tills servering. Strö då över valnötter, frystorkade bär och mynta. Vispa havregrädden och toppa chokladkakan med den.