Dessa älskade småkakor! De går att göra i massa olika utföranden och smaker. Här är två klassiska småkakor med vanilj och choklad. Recepten kan du experimentera med och tillsätta olika kryddor som t.ex mina favoriter ingefära, och kardemumma eller smaksätt med nötter. Du kan också variera smaken på frostingen genom att byta ut till samma mängd bärpuré av ett annat bär. Lycka till och kom i håg att ”är de små får man ta två” ;) Mördegsrecept 1 ägg 200 g rumsvarmt smör 2,25 dl florsocker 2,25 dl vetemjöl 2 tsk vaniljsocker 1-2 krm salt Om du gör chokladkakorna: -1 msk vetemjöl + 1 msk kakao Gör kakorna så här: Värm ugnen till 200 grader. Mixa ihop alla ingredienser i en matberedare, fyll ev en spritspåse om du vill spritsa ut dem, kan vara svårt om du inte har en hård sprits tub av plast. Du kan Rulla till bollar och platta ut lite annars för att få vanliga kakor. Vill ha chokladkakor byter du ut 1 msk mjöl mot 1 msk kakao. Grädda i mitten av ugnen i ca 8 min. Hallonfrosting 50 g rumsvarmt smör 2 dl philadelphia 1,5 dl florsocker 0,5 dl hallonpure (pressa hallon i en sil för att få bort kärnorna) Gör hallonfrosting så här: Vispa smör och florsocker ca 2 min, blanda sen i philadelphia och hallonpure. Blanda till en jämn frosting. Sprista eller bred på mellan två kakor.