Dessa mandelflarnen är så användbara! Mandelflarnen kan fyllas med vilken kräm som helt egentligen eller varför inte choklad. Här har jag fyllt dem med en enkel hjortronkräm. Du kan även variera mandeln till annan nöt tex, pistage, valnötter eller pekannötter. [caption id="attachment_10229" align="aligncenter" width="2000"] Foto: Helén Pe[/caption] Mandelflarn 29 min + 10 min i ugn Flarnen kan frysas ofyllda för att läggas ihop med krämen vid servering. Till 12 bakelser: 50 g skalad sötmandel 50 g smör 1 dl vetemjöl 50 g glykos (ca 3 msk) 3/4 dl strösocker Hjortronkräm: 1/2 dl hjortronmarmelad eller fast sylt 200 g naturell färskost Garnering: florsocker Gör så här: Sätt ugnen på 175°. Finhacka mandeln och blanda med övriga ingredienser till en deg. Rulla 24 kulor av degen och lägg dem glest på plåtar med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 10 min, tills flarnen fått gyllene färg. Stansa ut dem med en ring om du vill ha dem helt perfekt jämna. Men man får vara snabb innan de hinner stelna när de kommer ur ugnen. Låt flarnen kallna på galler. Kräm: Blanda marmelad och ost. Lägg ihop kakorna två och två med hjortronkräm mellan. Pudra över florsocker och servera.