Här om dagen ville jag ha något sött bakat men fort! Då blev det klassiska hallongrottor fast med jordgubbssylt. Så gott och så mycket barndomsminnen i denna småkaka! Mys! Tips! Smaksätt mördegen med kanel eller kardemumma för variation eller byt ut sylten mot en annan smak. Recept på klassisk hallongrottor Mördeg 225 g kallt smör 150 g florsocker 300 g mjöl 2 tsk vaniljsocker 2 äggulor Fyllning: Hallonsylt eller jordgubbssylt Gör hallongrottorna så här: Värm ugnen till 175 grader. Mixa i matberedare eller nyp ihop alla ingredienser utom äggulorna i en bunke. Tillsätt sedan äggen och få ihop det till en jämn deg. Knåda inte för att få en så spröd kaka som möjligt. Låt vila i kylen ca 30 min. Rulla bollar som du lägger i formar eller direkt på plåten på bakplåtspapper. Tryck ett hål i kakan som du fyller med en god sylt. Jag brukar göra ett ganska stort brett hål för att jag gillar mycket sylt. =) Grädda i ugnen i ca 12 minuter tills de fått lite färg. Låt svalna helt och pudra med lite florsocker för att piffa till dem lite.