Denna kola och hasselnötskaka är supergod med sin crunchiga botten och sin mjuka kolafyllning. Jag toppade den med lite sötad yoghurtgrädde. Hasselnötkaka: 175 g rumsvarmt smör 1 dl strösocker 2 krm vaniljextrakt 1 krm salt 2 dl hasselnötsmjöl 1,75 dl vetemjöl Kolafyllning: 60 g smör 1 burk karamelliserad mjölk 1 msk ljus sirap o,5 tsk salt 1 dl grovhackade och rostade hasselnötter Yoghurtgrädde: 1 del grädde 0,5 del turkisk yoghurt söta eftersmak med florsocker Gör så här: Värm ugnen till 175 grader.Förbered en form, 15 x 20 cm med bakplåtspapper. Vispa smör, socker och vaniljextrakt lite ljust och fluffigt. Tillsätt salt, hasselnötsmjöl och vetemjöl. Blanda till en slät kakdeg. Tryck ut i formen och jämna till med en sked. Grädda i mitten av ugnen i 25 minuter. Kakan skall ha fått lite färg innan du tar ut den. Nötkolafyllning: Koka upp smör, karamelliserad mjölk och sirap. Låt småkoka 2 minuter och rör i saltet och nötterna. Häll kolasmeten över den gräddade kakan och grädda i 10 minuter. Låt svalna helt i formen. Ställ i kyl några timmar eller över natten. Skär sen i bitar. Vispa grädde, yoghurt och florsocker tills den är spritsbar. Spritsa på de skurna bitarna.