Hasselnötskakor eller hasselnötstoppar som de också kallas kommer högt upp på listan över mina favoritsmåkakor! Sen är ju jag en nöt-älskare också! När dessa är nybakade är de knapriga på utsidan och mjuka/sega inuti. Med sin smak av nötter, kaffe och choklad är det få saker som går upp mot det. Gillar du inte kaffe är det bara att skippa det i receptet. Lycka till! Hasselnötskakor, ca 16 st • 200 g hasselnötter • 50 g smör • 1 dl socker • 1 ägg • 1 tsk vaniljsocker • 2 tsk mortlat snabbkaffe (eller kaffebönor, mängd efter smak) • ev mandel och mörk choklad till garnering 1. Sätt ugnen på 175 grader och smält smöret. 2. Mixa nötterna i en matberedare till ett pulver. Mixa även i kaffebönorna om du använder det annars blandar du i smör, socker, vaniljsocker, mortlat snabbkaffe och ägget. 3. Forma smeten till små toppar och lägg på bakplåtspapper på en plåt. Sätt en nöt på varje topp eller en liten bit choklad. 4. Grädda gyllene i mitten av ugnen i ca 18 min. Låt svalna.