Jornötssmör kan användas till mycket! Och gärna i småkakor tillsammans med choklad! Dessa blir spröda och jättegoda! Småkakor går också väldigt fort att baka när du är sugen på något gott. Dessa jordnötskakor bakade jag snabbt i söndags när vi skulle få plötsligt fikabesök. Recept på kakor med jordnötssmör: Ca 25 kakor med jordnötssmör 2,5 dl vetemjöl 2,5 dl jordnötssmör med bitar i 1,5 dl muscovadosocker 1,5 dl strösocker 125 g smör, tärnat 1 ägg 0,5 tsk salt 0,5 tsk bikarbonat 1 tsk vaniljsocker 150 g hackad choklad Jordnötter att toppa med Flingsalt att strö över Gör Jordnötskakorna så här: 1. Blanda alla ingredienser i en matberedare utom choklad och jordnötter. 2. Hacka chokladen i mindre bitar och blanda ner chokladen i degen. 3. Rulla till ca 25 bollar. Lägg på en plåt med bra mellanrum. Tryck till lätt med en gaffel och lägg på en jordnöt eller två. Strö över lite flingsalt. 4. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i 13-15 minuter. Tips! Lägg en klick hallonsylt på kakan som en hallongrotta eller klicka dit nutella istället för att ha hackade choklad i. (innan gräddningen)