Kolasnittar med lakrits & hallon Ca tio snittar av varje sort 100 g smör 1 dl mörkt muscovadosocker 2 msk muscovadosirap eller ljus sirap 2,5 dl vetemjöl 0,5 tsk bakpulver 1 tsk vaniljsocker 1 tsk malen ingefära 1 krm salt Garnering: Hallonsylt Lakristpulver Gör kolasnittarna med lakrits & hallon så här: Värm ugnen till 175 grader. Vispa ihop smör, socker och sirap i en matberedare. Lägg i resten av ingredienserna. Blanda ihop till en deg. Ta halva degen och rulla ihop till en längd och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Platta ut degen lite och gör mönster med tex en gaffel. På den ena längden gör du en liten fåra som du fyller med ett tunt lager sylt . På den andra längden strör du över lakristpulver. Grädda i mitten av ugnen 10-12 minuter tills de är gräddade och har fått färg på kanterna. Ta ut och låt svalna.