Macarons kan vara klurigt att göra men det finns några knep för att lyckas med dessa små underbara verk! Jag har bakat rosa macarons med vaniljfyllning som jag använde för att dekorera min tårta med. Macaronsen var det som fick mest uppmärksamhet på tårtan av gästerna som älskade macaronsen och ville bara ha fler! Tips 1 för att lyckas med macarons: Väg alla ingredienser för att få exakt mängd! Tips 2 för att lyckas med macarons: Använd ett fint mandelmjöl som inte är för grovt och sikta alltid mjölet. Jag använder kungsörnens mandelmjöl. Tips 3 för att lyckas med macarons: Använd äggvitor som stått framme i rumstemperatur 1 dygn. Tips 4 för att lyckas med macarons: Överjobba inte smeten, den är klar när den blir slät på ytan utan kraftiga toppar när man rört runt. Tips 5 för att lyckas med macarons: Färga med en bra färg som inte innehåller för mycket vätska då förstörs balansen mellan ägg och torrvaror. Wiltons pastafärg är bra och pulverfärger. Tips 6 för att lyckas med macaorons: Ha inte för hög temperatur. 150 grader räcker. De är klara när de är torra runt om och de skall inte ha fått någon färg innan du tar ut dem. Lycka till med dina macarons! Recept på macarons med vaniljfyllning Macarons: 140 g äggvita 60 g strösocker 140 g florsocker 185 g mandelmjöl 185 g florsocker Wiltons pastafärg (rose) Gör macarons så här: Värm ugnen till 150 grader. Blanda ihop 60 g strösocker med 140 g florsocker. Vispa äggvitan fast i en rostfri bunke och vispa ner sockret i den hårda äggvitan till en slät maräng. Blanda ihop 185 g mandelmjöl och 185 g florsocker. Sikta ner det i marängen och vänd ihop till en smet med en slickepott. Vänd runt i smeten tills den precis blir slät utan kraftiga toppar men den får inte bli för lös då kommer smeten bara rinna ut och inte bli fina rundlar. Fyll en spritspåse med smeten. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och spritsa ut ca 2,5 cm stora rundlar. Eller mindre om du vill göra minimacarons. Låt macaronsen ligga på plåten och torka i 40-60 minuter. Detta gör man för att de skall få sina typiska "fötter". Grädda sen i ugnen på 150 grader i ca 11 minuter eller tills de är torra runt om. De skall inte vara helt torkade och inte ha fått någon färg. Håll stenkoll eftersom alla ugnar är olika. Låt svalna helt och lägg sen en klick av vaniljfyllningen mellan två macarons. Vaniljfyllning till macarons: 200 g philadelphia 2 tsk vaniljsocker 1 msk florsocker Gör vaniljfyllningen till macaronsen så här: Blanda philadelphia med vaniljsocker och florsocker. Smaka av och gör fylllningen så söt som du vill ha den. Bred sen på en macaron och sätt i hop med en annan.