Knapriga mandelflarn med hjortronfyllning. Kom ihåg att lägga mandelflarnen med STORT mellanrum på plåten då de flyter ut ca 3 ggr sin storlek. Mandelflarn med fyllning Ca 12 st bakelser 50 g mandel 50 g smör 50 g vetemjöl 50 g glukos 60 g strösocker Hjortronkräm 0,5 dl hjortronsylt 1 msk florsocker 100 g grädde 200 g philadelphia Så här gör du mandelflarnen Flarn: Värm ugnen till 175 grader. Finhacka mandeln och blanda med övriga ingredienser till en jämn deg. Rulla kulor av degen (cirka 15 gram/kula) och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper under. Observera att det måste vara ordentligt mellanrum, då flarnen flyter ut mycket. Grädda i mitten av ugnen i 10 minuter tills flarnen fått en gyllene färg. Låt svalna. Fyllning: Vispa grädden med philadelphia, florsocker och hjortron.