Recept på milanostänger Mördeg: 4,5 dl vetemjöl 200 g smör 0,5 dl strösocker 1 äggula Fyllning: 200 g mandelmassa 2 äggvitor Skalet från en citron 1 ägg till pensling 1 dl sötmadlar eller mandelspån Gör milanostänger så här: Värm ugnen till 200 grader. Mixa alla ingredienser till mördegen i en matberedare. Platta till degen och plasta in den, låt vila i kylen minst 30 min. Riv mandelmassan och lägg i en bunke med två äggvitor. Riv ner skalet från en citron och vispa till en jämn smet med elvisp. Dela degen till två delar. Kavla ut till två länder, ca 10 cm breda. Jag snyggade till mina kanter med en kniv. Spritsa ut mandelmassan på mitten. Rulla ihop så att skarven kommer underst. Dela till mindre bitar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Hacka mandlar i grova stänger som på bild eller grovhacka. Pensla med ägg och strö över den hackade mandeln eller mandelflagor. Grädda i mitten av ugnen i 10 minuter eller tills de har fått en fin färg.