Mördegskakor är en bra grund för en småkaka och sen kan du toppa med vad du vill, tex, nötter, choklad, strössel eller kanske baka in choklad eller en kola i mördegskakan. Mördeg: 100 g socker 200 g smör, kallt 300 g vetemöl 1 äggula 1 msk vatten 0,5 tsk salt Mörk choklad att ringla över Gör mördegen så här: Mixa snabbt ihop alla ingredienserna till pajdegen utan vattnet. Om degen känns för smulig häller du i lite vatten i taget tills den går ihop. Mixa inte för länge. Plasta in degen och låt den vila i kylen i 30 min. Rulla bollar och platta ut lite på ett bakplåtspapper på en plåt. Ca 5 cm breda och 1,5 cm höga. Grädda på 200 grader i ca 10 minuter eller tills de fått lite färg. Smält choklad och ringla över de gräddade kakorna. Strö över hackad hasselnötskrokant. Låt stelna. Mumsa! Hasselnötskrokant: 50 g hasselnötter 50 g strösocker Gör krokanten så här: Rosta hasselnötterna i ugnen på 175 grader i ca 10-15 minuter. Skrubba dem med en fuktig handduk så att skalet lossnar. Om lite är kvar gör det inget. Smält sockret försiktigt i en kastrull, rör inte om men du kan skaka kastrullen lite då och då. Hacka de rostade hasselnötterna och häll det smälta sockret över dem i en skål. Blanda runt och häl ut på ett bakplåtspapper, låt stelna och hacka dem sen fint.