Dessa chokladkakorna med hasselnötskräm är härligt chokladiga och lite sega i mitten. Med flingsaltet på blir de en riktig höjdare för chokladälskaren. Du svänger ihop dem på tio minuter och gräddar dem i tio så de är inte långt borta när chokladsuget sätter in. Chokladkakor med hasselnötskräm & flingsalt 12 kakor 20 minuter 2 äggvitor 1,5 dl florsocker 0,5 dl vetemjöl 1 dl kakao 1 krm salt 1 dl hasselnötskräm några chokladkknappar flingsalt Gör så här: Värm ugnen till 175 grader. Vispa upp äggvita och florsocker riktigt vitt och fluffigt, det tar flera minuter. Blanda vetemjöl, kakao och salt i en bunke. Sikta ner det i äggfluffet och vänd runt med en slickepott tillsammans med hasselnötskrämen. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och klicka ut 12 klickar. Lägg dem med bra mellam emellan, de kommer flyta ut. Lägg på några chokladknappar på varje och grädde i mellersta delen av ugnen i ca 10-12 minuter. De skall vara lite sega när de kommer ut. Strö genast över flingsalt och lägg försiktigt på ett galler för att svalna.