Saffransskorpor är fantastiskt gott och kul att ge bort! Här har jag lagt dem i små cellofanpåsar och knutit ett snöre runt med en handskriven etikett. 100 g smör 0,5 g saffran 2 ägg 1.5 dl strösocker 5 dl vetemjöl 1.5 tsk bakpulver 1 dl grovt hackad sötmandel 1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Smält smöret tillsammans med saffran (om man mortlar saffranet lite innan så kommer smaken fram ännu bättre), häll över i en bunke och rör ner äggen. 3. Blanda de torra ingredienserna med grovt hackad mandel och vänd ner det i bunken.Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt. 4. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter. 5. Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader. 6. Skär längderna i 1 centimeter tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten. 7. Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter. Låt svalna.