[caption id="attachment_4201" align="alignnone" width="611"] Foto: Andy Prhat[/caption] Dessa whoopie kakorna som jag bakade för Damernas Värld för ett tag sedan tåls att upprepas! Härliga hasselnötskakor med vanilj och chokladfrosting. Och om man vill kan man lägga till en mockasmak i chokladkrämen till whoopisarna! För vad passar bättre än kaffe och choklad! Lycka till med dina whoopies! Recept på whoopies: Hasselnöts whoopies: • 200 g hasselnötter • 50 g smör • 1 dl strösocker • 1 tsk vaniljsocker • 1 ägg • mörk choklad till garnering Gör whoopisarna så här: 1. Sätt ugnen på 175 grader och smält smöret. 2. Mixa nötterna i matberedare till ett pulver med pulverkaffet. Blanda i smör, socker, vaniljsocker och ägg. 3. Forma smeten till små kakor. Lägg på en plåt med bakplåts-papper. 4. Grädda i mitten av ugnen i 10-15 minuter. Låt svalna. Recept på vaniljfrosting: • 50 g mjukt smör • 100 g Philadelphiaost • ca 2 dl florsocker • 1-2 tsk vaniljsocker eller en urskrapad vaniljstång Gör vaniljfyllningen till whoopisarna så här: 1. Se till att smöret är rumsvarmt. 2. Vispa ihop alla ingredienser till en slät frosting med elvisp. Recept på Mockakräm: • 100 g smör, rumsvarmt • 1, 5 dl florsocker • 2 tsk kakao • 1 tsk vaniljsocker • 1 st äggula • 1–2 tsk mortlat snabb- kaffepulver • 3 msk smält mörk choklad + lite extra till garnering Gör mockafyllningen till whoopisarna så här: 1. Lägg smöret i en bunke och blanda med florsocker, kakao och vaniljsocker. Vispa med elvisp tills blandningen är ljus och porös. 2. Vispa ner äggulan och kaffet utrört i lite vatten. Rör ner smält choklad. Ringla smält choklad över hälften av alla kakor, låt stelna. Bred en klick smörkräm på dem. Bred därefter mockakräm på resten av kakorna. Sätt sedan ihop dem.