Rostade, saltade mandlar är farligt gott och jätteenkelt att göra. Dessa har jag nästan alltid hemma! Perfekt som nyttigt snacks och tilltugg. Jag skållade hälften av mandlarna dels för att det blir gott men också för att det blir fint i skålen med olika färger! Nu kommer jag gå på semester men kanske att det dyker upp något härligt, gott lite sporadiskt här ändå! Troligtvis från underbaraste västkusten, Käringön! Rostade och saltade mandlar: 2 dl sötmandel 2 dl vatten 3-4 tsk salt Sätt ugnen på 200°C. Skålla hälften av mandlarna. (håll kokande vatten på dem i en skål och vänta tills skalet släppt och tryck ut mandeln) Koka upp vatten och salt. Rör så att saltet löser sig. Dra av kastrullen från värmen. Lägg i mandlarna och låt dem ligga och dra i ca 2 minuter. Skalet ska inte lossna. Häll av vattnet och sprid ut mandlarna i en ugnssäker form. Rosta mandlarna i 10-15 minuter i ugnen. Låt svalna.