Jag fick i uppdrag av Allt om mat att baka en bröllopstårta till deras festnummer framåt våren! Jag ville göra en tårta med somriga och festliga smaker. Det blev jordgubbar, rabarber och champagne! Jag vet att tårtan kan uppfattas som svår vid en första anblick, men egentligen är den inte så svår, bara man tar ett moment i taget och har tid. Se nedan en film hur man spritsar överdelen i ett mönster, filmen är i dålig mobilkvalite men man får en förståelse iaf.. Receptet på tårtan får ni i Allt om mat senare i vår och redaktionen på Damernas Värl har gladerligen varit provsmakare av tårtan! =) Längtar efter vårens och sommarens alla fester!! 💕🎉 https://vimeo.com/207184001 Recept på marängsmörkräm för spritsning och spackling av tårta: 3 äggvitor (ca 90 g) 250 g strösocker 330 g smör (rumsvarmt) 2 tsk vaniljsocker Hetta upp socker och äggvita i en rostfri bunke över ett vattenbad. Rör hela tiden. När sockret har smält vid 65 grader tar du bort skålen från vattenbadet. Vispa upp äggvitan och sockret med en elvisp eller t.ex kitchen aid. Vispa marängen vit och fluffig på medel- till hög hastighet. När marängen är vit och fluffig sänker du hastigheten till medel och låter den vispas tills marängen är helt sval. Då har du i små klickar av smöret som du vispar i lite i taget. (Är marängen för varm smälter smöret och marängen dör helt och blir en flytande smet.) Tillsätt sen vaniljen eller annan smaksättning och vänd ihop till en jämn och fin frosting. Klart att spritsa! Går även att frysa om du vill förbereda frostingen.