En enkelt dekorerad bröllopstårta. Jag fick en beställning på en bröllopstårta där enda önskan var marsipanlock...jag fyllde den då med jordgubbsmousse, kardemummakräm, hallonkompott. Runtom hade jag marängsmörkräm med citronsmak och bottnarna har även de smak av citron. Brudparet blev väldigt nöjda och jag älskade att göra den här tårtan! Tårtbotten med citron: Springform 25 cm i diameter Ca 20 bitar 5 ägg 3 3/4 dl strösocker 1,5 tsk vaniljsocker 75 g smör 1,5 dl mjölk 5 1/4 dl vetemjöl 3 tsk bakpulver 2 krm salt 1 citron, zesten Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader, över- och undervärme. Klä en form med bakplåtspapper, ca 25 cm i diameter. Smält smöret och häll i mjölken. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och luftigt. Blanda vetemjöl, bakpulver. Sikta och vänd försiktigt ner det i äggsmeten omväxlande med smörmjölken. Tillsätt citronzest och salt. Grädda bottnen i nedre delen av ugnen i 35-40 minuter. Prova med en sticka, den skall inte vara kletig i mitten. Låt kakan svalna helt innan du skär i den. Lägg den gärna upp och ned på när bottnen svalnat lite så får du en rak botten på båda sidor. Fyllningar: Recept på jordgubbsmousse, kardemummakräm, hallonkompott och hur du klär tårtan med marsipan hittar du i min tårtbok. Tårtor- lager för lager, steg för steg