Jättegod chokladtårta! Den här är chokladig och fylld med en jordnötssmörsfyllning. [caption id="attachment_3894" align="alignnone" width="709"] Foto: Andy Prhat[/caption] Recept på chokladtårta: 50 g smält och svalnat smör 1 dl kakao 2 dl vetemjöl 0,75 tsk bakpulver 0,75 tsk bikarbonat 1 krm salt 2 dl strösocker 1 ägg 1 dl mjölk 1 dl kokande vatten Så här gör du chokladtårtan: Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en form, 15 cm diameter och höga kanter, med smör. Bröa med kakao för att få en fin brun kant på chokladbottnarna. Sikta ner kakao, mjöl, bakpulver och bikarbonat i en bunke. Häll i salt och socker. Blanda. Vispa ner ägg, mjölk, smör och kokande vatten. Vispa till en jämn smet, gärna med elvisp. Häll i formen. Grädda i cirka 40 minuter i mitten av ugnen. Kakan ska inte vara kladdig i mitten när du känner med en sticka. Låt svalna helt. Jordnötskräm till chokladtårtan: 2 dl jordnötssmör med bitar 125 g rumstempererat smör En nypa salt 3–4 dl florsocker 2 tsk grädde 1 tsk vaniljsocker Så här gör du: Blanda ihop alla ingredienser till en jämn kräm. Chokladglasyr 100 g mörk choklad 50 g smör Så här gör du: Smält samman på medelvärme och låt svalna till en fastare kräm. Den ska inte stelna innan du hällt den över kakan. Kanderade nötter till topping 3 msk ljus sirap 1,5 msk socker 0,5 tsk salt 70 g pekannötter 70 g pistagenötter Så här gör du: Sätt ugnen på 175 grader. Rör ihop sirap, socker och salt i en kastrull eller stekpanna. Låt blandningen koka ihop ett par minuter. Blanda i nötterna och rör runt. Häll ut på en plåt med bakplåtspapper. Ställ i mitten av ugnen i cirka 15 minuter och rör runt efter halva tiden. Ta ut och separera nötterna från varandra så gott det går och låt svalna helt. Montera tårtan: Skär chokladkakan till tre lika stora bottnar. Lättast är att skära cirka 2 cm in i kakan runt hela och därefter skära igenom för att få bottnarna så jämna som möjligt. Lägg på hälften av jordnötskrämen och en tårtbotten till. Lägg på nästa lager jordnötskräm och den sista tårtbottnen. Häll över chokladglasyren och strö över de kanderade nötterna.