Jag älskar den här chokladtårtan! Den gör ingen chokladälskare besviken! Saftiga chokladbottnar med en choklad- & nutella-frosting. Jag har hackad daim i för att få en lite crunchig textur mellan bottnarna. Chokladtårta med hasselnötsfrosting 8 45 min + 50 min i ugn En riktigt maffig chokaldtårta som räcker till många. Till 16 bitar: 1 3/4 dl kallt starkt kaffe 1 1/2 dl kakao 1 dl crème fraiche 3 1/2 dl vetemjöl (210 g) 1 1/2 tsk bakpulver 1/2 tsk bikarbonat 1 tsk vaniljsocker 2 krm salt 175 g smör, rumsvarmt 1 1/2 dl strösocker 1 dl mörkt muscovadosocker 2 ägg Hasselnötsfrosting: 300 g mörk choklad 450 g smör, rumsvarmt 2 dl florsocker 300 g nutella eller annan hasselnötkräm 1 tsk salt Fyllning: 1 dubbeldaim (56 g) Garnering: Chokladkulor Ätbara blad Gör chokladtårtan så här: Sätt ugnen på 150° varmluft. Rör ihop kaffe, kakao och crème fraiche. Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat, vaniljsocker och salt i en annan bunke och rör jämnt. Vispa smöret 2–3 min. Tillsätt de båda sockersorterna och vispa ytterligare 2–3 min. Tillsätt ett ägg i taget och rör emellan. Rör ner mjölblandningen växelvis med kaffeblandningen. Rör till en jämn smet och häll i en smord och kakaobeströdd form, ca 20 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 50 min tills provstickan precis är torr när du sticker ner den. Låt kakan kallna. Frosting: Hacka och smält chokladen. Låt svalna. Vispa smör och florsocker vitt och fluffigt. Vispa i choklad, nutella och salt, lite i taget. Ställ frostingen i kyl om den är för lös. Montering: Skär bottnarna i tre delar. Hacka daimen. Bred på hasselnötsfrosting och strö över daim på den understa bottnen. Lägg på nästa botten och upprepa. Lägg på den sista tårtbottnen upp och ned för att få en rakare yta och bred sedan hasselnötsfrostingen runt om och över hela tårtan. Spritsa toppar av frostingen på toppen. Strö över chokladkulor och garnera med blad. Denna tyllen använde jag till spritsningen.