[caption id="attachment_8817" align="alignnone" width="3000"] Andy Prhat[/caption] En moffig och god chokladtårta med chokladfrosting. Gör den "naken" i dekorationen eller stryk upp hela tårtan med chokladfrosting. Chokladbottnarna är saftiga och en riktig favorit hos mig. Chokladtårta med chokladfrosting Ca 16 bitar 150 g smör 100 g mörk choklad 1,75 dl Strösocker 1 dl farinsocker 1 dl kakao 1,5 dl starkt brygg kaffe 3 dl vetemjöl 1,5 tsk bakpulver 1 tsk bikarbonat 0,5 tsk salt 3 ägg Gör Chokladtårtan så här: Sätt ugnen på 150. Smörj en rund springform 18-24 cm i diameter. Smält smör i en kastrull. Tillsätt choklad, strösocker, farinsocker och kakao i en kastrull, värm tills chokladen har smält, häll i bryggt kaffe. Ta av från värmen och låt den svalna lite. Sikta vetemjöl, bakpulver, bikarbonat och salt. Blanda sedan i ett ägg i taget i den smälta choklad blandningen och sist vänder du i de torra ingredienserna. Fyll springform med smeten och grädda mitt i ugnen på 150 grader i 50-60 minuter. Gör ett stickprov innan du tar ut kakan. Låt svalna lite och vänd den upp och ner för att få en rakare yta tårtan. Låt den svalna helt och skär den i tre delar. Använd en rund spritstyll och spritsa på chokladfyllningen för att få det jämnt och fint på kanterna. Hacka daim eller kandera nötter som du hackar och strör över varje lager med frosting för att få lite crunch i tårtan. Chokladfrosting: 2 tsk vaniljpulver 250 g mörk choklad 250 g rumsvarmt smör 150 g florsocker 50 g kakao 1 dl vispgrädde 0,25 tsk salt 150 g daim eller gör kandera nötter för att få crunch Gör chokladfrostingen så här: Smält chokladen försiktigt över ett vattenbad eller i mikro, låt svalna lite den får inte vara för varm då smälter smöret i nästa steg. Vispa rumsvarmt smör, florsocker och vaniljpulver riktigt vitt och fluffigt, gärna med elvisp. Vispa ca 5 min. Tillsätt kakao och den smälta chokladen. Tillsätt lite i taget medans du vispar. Blanda i grädde och salt. Vispa till en jämn frosting. Häll i spritspåse med en rund tyll (ca 1,5 cm stor öppning). Alternativ frosting: Hasselnötsfrosting: 250 g mörk choklad 300 g smör, rumsvarmt 1 dl florsocker 200 g nutella eller annan hasselnötkräm 1/2 tsk salt Gör så här: Hacka och smält chokladen. Låt svalna. Vispa smör och florsocker vitt och fluffigt. Vispa i smält choklad, nutella och salt, lite i taget. Ställ frostingen i kyl om den är för lös.