Den här chokladtårtan är en riktig favorit hos mig. Jag älskar de saftiga chokladbottnarna som jag egentligen kan äta som de är eller baka en vanlig chokladkaka av. De är saftiga, goda och har mycket chokladsmak. Kaffet som är i förstärker bara smaken så kakan smakar inte kaffe. Frostigen är enkel att lyckas med och underbar att spritsa med, se vilka tyllar jag använt nedan! Lycka till! Chokladtårta med chokladfrosting Chokladbotten 1 3/4 dl kallt starkt kaffe 1 1/2 dl kakao 1 dl crème fraiche 3 1/2 dl vetemjöl (210 g) 1 1/2 tsk bakpulver 1/2 tsk bikarbonat 1 tsk vaniljsocker 2 krm salt 175 g smör, rumsvarmt 1 1/2 dl strösocker 1 dl mörkt muscovadosocker 2 ägg Hasselnötsfrosting: 250 g mörk choklad 300 g smör, rumsvarmt 1 dl florsocker 200 g nutella eller annan hasselnötkräm 1/2 tsk salt Gör chokladtårtan så här: Sätt ugnen på 150° varmluft. Rör ihop kaffe, kakao och crème fraiche. Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat, vaniljsocker och salt i en annan bunke och rör jämnt. Vispa smöret 2–3 min. Tillsätt de båda sockersorterna och vispa ytterligare 2–3 min. Tillsätt ett ägg i taget och rör emellan. Rör ner mjölblandningen växelvis med kaffeblandningen. Rör till en jämn smet och häll i en smord och kakaobeströdd form, ca 20 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 50 min tills provstickan precis är torr när du sticker ner den. Låt kakan kallna. Frosting: Hacka och smält chokladen. Låt svalna. Vispa smör och florsocker vitt och fluffigt. Vispa i choklad, nutella och salt, lite i taget. Ställ frostingen i kyl om den är för lös. Montering: Skär bottnarna i tre delar. Bred på hasselnötsfrosting. Lägg på nästa botten och upprepa. Lägg på den sista tårtbottnen upp och ned för att få en rakare yta och bred sedan hasselnötsfrostingen runt om och över hela tårtan. Spritsa toppar av frostingen på toppen. Strö över chokladkulor och garnera med crunch. Dessa tyllar använde jag: