Detta är egentligen bara en lite festligare variant av den klassiska morotskakan, men jag har valt att ge den en tydlig smak av kardemumma! Är det inte bland det godaste som finns?! Och vem gillar inte morotskaka? Sen är den täckt av cream cheese frosting med smak av citron och kokos. En favorit som jag bakade till Damernas Världs vårfest! Morotsbottnen: 150 g smör 3 ägg 1,5 dl strösocker 1,5 dl muscovadosocker 1 tsk vaniljsocker 0,5 msk mortlade kardemummakärnor 3 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 1,5 tsk bikarbonat 1 tsk kanel 250 g morötter 50 g valnötter 1. Värm ugnen till 175 grader. Smörj och bröa två mindre formar (15 cm i diameter). Smält smöret och låt det svalna. Skala och riv under tiden morötterna fint. 2. Vispa ägg, socker och muscovadosocker fluffigt. Blanda i smör, vaniljsocker och mortlade kardemummakärnor, vispa lite till. 3. Blanda de torra ingredienserna och sikta ner det i smeten. Blanda försiktigt runt tills det precis blandar sig. 4. Hacka valnötterna grovt och vänd ner dem och de rivna morötterna i smeten. Fördela jämnt i formarna och grädda i 35-40 min beroende på ugn. Jag har en gasugn och gräddade mina i 35 min. Känn efter med sticka. Kakan skall inte vara kletig, men får absolut inte bli torr. Frosting: 100 g rumsvarmt smör 300 g philadelphiaost 3 dl florsocker 1 citron 1 tsk vaniljsocker Vispa smöret vitt, blanda ner philadelphia till en jämn smet. Tillsätt florsocker och vaniljsocker, vispa igen. Riv ner skalet från en citron och lite av saften efter smak. Låt den stå i kyl ett tag om den blir för lös. Kanderade nötter: 50 g pekannötter 50 g valnötter 0,5 dl socker 1 msk ljus sirap 1. Värm ugnen till 175 grader. Bred ut valnötterna på en bakplåt och rosta i ugnen i 5-10 minuter. Var uppmärksam så att de inte bränns. 2. Värm sockret i en stekpanna tills det smälter och får gyllenbrun färg. Häll i nötterna och rör om så att de täcks av sockret. Häll sen snabbt på sirapen och blanda hastigt runt tills det fastnat på nötterna. De får en fin glans av sirapen. 3. Häll över de heta nötterna på en plåt med bakplåtspapper och skilj snabbt åt nötterna med ett par gafflar innan sockret stelnar helt. Garnering: 100 g kokosflingor några färska hallon Sätta ihop tårtan: 1. Skär av det allra översta på bottnarna så att de blir en jämn yta. Bred ett tjockt lager kräm på en av bottnarna placera den andra på. (du kan också dela bottnarna på hälften och på så vis få fyra tunnare bottnar). 2. Bred resten av frostingen uppe på tårtan och runtom, strö på kokos och de kanderade nötterna och hallon.