Den här tårtan är en riktig favorit och omtyckt av många. Jag har några varianter av denna på bloggen som ni vet... Kombinationen hallon och choklad slår ju aldrig fel! Här har jag toppat den till bredden med kupoler av choklad/karamellmousse, hallonmousse, havresmulor och färsk bär. Inuti ligger ett lager med hallonmarmelad/gelé gömd. Det går såklart bra att hoppa över att gjuta kupolerna och bara göra moussen och brownien och dekorera med bär. Det blir även got att spritsa dulce de leche på och ha maränger om man vill ha fler moment =) Tricket med att dekorera en tårta på detta viset är att täcka så mycket av ytan som möjligt. Gärna med olika bär och smulor gör det dekorativt. Gjut moussen direkt på brownien och använd tårtplast på sidorna. Eller overheadplast går också bra.HallonmoussetårtaBrowniebotten150 g smör180 g ljust muscovadosocker (3 dl löst packat)1 1⁄2 tsk snabbkaffepulver70 g kakao (1 3⁄4 dl)1 1⁄2 tsk vaniljsocker1⁄2 tsk bakpulver140 g ägg (3 små ägg)60 g vetemjöl (1 dl)1 krm saltHallonmousse4 gelatinblad3 dl vispgrädde270 g hallonpuré2 äggvitor1 1/2 dl strösocker1 tsk pressad citron1 krm saltHallongele2 gelatinblad200 g frysta hallon2 msk pressad citron2 msk strösocker1 tsk vaniljsockerDekorering300 g färska bärHallonmoussekupolerChoklad och karamelmoussekupolerhavresmulor ( se recept här)OxalisGröna blad, tex myntabladGör så här:Browniebotten: Sätt ugnen på 175 grader. Lägg bakplåts- papper i botten på formen och smöra kanterna.Smält smöret och rör i muscovadosockret i en medelstor kastrull på medelhög värme. Blanda sen i snabbkaffepulver, kakao, vaniljsocker och bakpulver.Rör i äggen ett i taget, följt av mjölet. Tillsätt saltet, rör i ev smaksättning och blanda.Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter.Låt kakan svalna och skär ev längs med kanten innan du tar loss botten från formen.Hallongele: Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten ca 10 minuter. Lägg frysta hallon, citronsaft, strösocker och vaniljsocker i en kastrull och värm på medelhög värme. När hallonen börjar tina mosar du dem så det blir en jämn sås.När allt är smält och varmt kramar du ur gelatinbladen och låter dem smälta i såsen.Rör om och häll upp i en form du vill gjuta gelén i. Häll i en form för att gjuta en ”platta” av gelen. Frys för att lättare kunna hantera vid montering.Hallonmousse: Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten ca 10 minuter. Vispa grädden lätt och ställ i kylen.Värm upp hälften av purén. Krama ur gelatinbladen, tillsätt dem och rör tills de smält. Blanda med resten av purén.Vispa samman äggvitor, strösocker och citronsaft i en helt ren rostfri bunke tillhörande en köksassistent. Ställ den över ett vattenbad och vispa blandningen tills den blivit ca 60-65 grader. Ta bort från värmen och fortsätt vispa i assistenten tills du har en glansig och sval maräng. Blanda samman maräng och puré, lite i taget. Vänd ner grädde och salt. Om du vill gjuta dekoration av moussen häller du i lite av moussen i silikonformar som du fryser.Montering: Lägg brownien i bottnen på en justerbar tårtring, lägg tårtplast på sidorna och dra åt formen så plasten ligger tätt mot brownien. Häll på ca 2 cm mousse och lägg på hallongelen, fyll sen upp med resten av moussen.Frys hela tårtan, ta ur den ut formen, lossa plasten och placera moussetårtan på ett serveringsfat och dekorera. Låt tårtan sen tina i kyl ca 2 timmar innan servering.