Moussetårta med hallonmousse & passionsfruktsmousse med kokos-jocondebottnar Alla recept till denna tårta finns i min bok Tårtor: lager för lager, steg för steg. I boken hittar du mängder av recept på mousser, krämer, bottnar, pannacottor, glaze mm. Allt som du själv kan behöva för att kombinera din drömtårta eller dessert för den delen. Här kan du köpa boken =) Hallonmousse: 175 g vispgrädde (1,75 dl) 2 gelatinblad 175 g hallonpuré (ca 300 g frysta hallon) 30 g äggvita (1 st) 1 tsk pressad citron 70 g socker Så här gör du hallonmoussen: Vispa grädden lätt och ställ i kylen. Lägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten, minst 10 minuter. Om du inte har färdig hallonpuré kan du mixa och passera hallonen genom en sil och mäta upp rätt mängd. Värm upp hälften av purén den och smält sedan gelatinbladen i purén. Blanda med resten av purén. Vispa samman äggvita, socker och citron i en helt ren metallbunke. Ställ det över vattenbad och vispa tills den blivit 55-60 grader. Ta bort från värmen och fortsätt vispa tills det blir en len marängen är den svalnat, gärna i KitchenAid. Vispa samman maräng och puré. Vänd ner den vispade grädden och fyll formen. Alla recepten till tårtan finns i min bok Tårtor