Super festlig regnbågstårta med vaniljfrosting och tårtbottnar med champagne i! Det är väldigt roligt att baka denna regnbågstårta i alla olika färger. Det kan ta lite tid men blir otroligt vackert och effektfullt! Recept på regnbågstårta Tårtbottnar 6 st: 9 ägg 6 dl strösocker 3 tsk vaniljpulver 225 g smör 3 dl mjölk 9 dl mjöl 2 msk bakpulver 0,5 tsk salt 3 dl champagne eller mousserande vin Food gel eller annan ätbar färg Så här gör du tårtbottnarna till regnbågstårtan 1. Vispa ägg, socker och vaniljsocker riktigt vitt och fluffigt. 2. Smält smöret och häll i mjölken i det smälta smöret, Blanda alla torra ingredienser i en stor bunke. 3. Häll i smörmjölken i äggsmeten och rör försiktigt runt med en slickepott. Sikta sedan i mjölblandningen och blanda in med slickepott. Häll till sist i champagnen och rör till en jämn smet. 4. Häll ut i 6 bunkar, cirka 250 gram smet i varje. Blanda till regnbågensfärger i de olika bunkarna med hjälp av food gel. Det räcker med en knivsudd food gel av varje färg. Häll över smeten i en smord form (18 cm) och grädda i ugnen – varje botten för sig – i cirka 12 minuter på 200 grader. Låt bottnarna svalna helt innan du skär till dem och brer på frosting. Recept på Vaniljfrosting: 400 g helt rumsvarmt smör 1 msk vaniljsocker 800 g philadelphiaost, gärna lite rumsvarmt för att undvika klumpar. 2-3 dl florsocker (beroende på hur söt frosting du vill ha) 2 tsk vaniljessens Så här gör du vaniljfrostingen 1. Vispa smöret och vaniljsockret mjukt. 2. Vispa i philadelphia, florsocker och till sist vaniljessensen. Smaka av med så mycket florsocker du vill ha. 3. Fyll och spackla tårtan med frostingen. Dela upp den frosting som blir över i olika skålar och färga till valfria färger. Lägg i spritspåsar och dekorera tårtan.