Den här mazarinakan är saftig, god och enkel att lyckas med. Jag älskar att spritsa, för att spritsa behöver du en fast kräm och då är smörkräm eller marängsmörkräm bäst lämpad då de håller formen bäst och är släta. Färskostkräm (1 dl philadelphia, 2 dl grädde, 0,5 dl florsocker, 0,5 dl hallonpure) är lite godare kan jag tycka men inte lika smidigt att spritsa med... Men om du vill göra tårtan och bara skall bre på en hallonkräm skulle jag rekommendera färskostkrämen. Mazarinkaka med pistasch 250 g mandelmassa 120 g rumsvarmt smör skal från 1 citron 3 ägg 1 dl vetemjöl (eller mandelmjöl för glutenfri) 0,5 dl hackade eller mixade pistagenötter (kan uteslutas) 1 krm salt Gör så här: Värm ugnen till 175 grader. Riv mandelmassa i en bunke och riv i skalet från en citron. Tillsätt rumsvarmt smör. Blanda till en jämn massa. Blanda i ett ägg i taget. Häll i mjöl, salt och hackad pistasch. Blanda och häll i formen. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i ca 20 minuter eller tills kakan är gyllene och inte kletig i mitten. Hallonfrosting 100 g rumsvarmt normalsaltat smör 35 g Philadelphia 0,5 dl florsocker 0,5 tsk vaniljsocker 0,5 krm salt 0,25 dl hallonpuré frystorkat hallon Kolafrosting 100 g rumsvarmt normalsaltat smör 35 g Philadelphia 0,5 dl florsocker 0,5 tsk vaniljsocker 0,5 krm salt 0,5-0,75 dl dulce de leche frystorkat hallon Gör så här: Vispa smöret riktigt vitt och luftigt, detta tar flera minuter. Vispa därefter i philadelphia lite i taget, tillsätt florsocker och vaniljsocker. Vispa sen i hallonpuren, ta max 1 tsk i taget. Annars kan det skära sig. Vispa gärna i lite frystorkat hallonpulver för mer smak, ca 1-2 tsk. Montering Se till att mazarinkakan svalnat helt. Annars kommer frostingen smälta bort... Använd en blombladstyll ca 2 cm stor. Börja ytterst och forma blad längst med kanten och jobba dig inåt. När du har en liten bit kan du byta frosting till kolafrosting och spritsa hela vägen in för att få en färgskiftning.