Jag älskar hummus och har sen innan ett par hummusrecept här på bloggen. Jag testade idag rödbetshummus och tycker att den fick en så härlig färg. Dessutom ger den lite sötma och är nyttig ; ) Hummus med rödbetor: 2 normalstora kokta rödbetor 1 burk kikärtor eller egenkokade kikärtor 0,5 dl valnötter 3 msk tahini 2-3 msk olivolja eller rapsolja 1 tsk spiskummin 1/2 citron saften salt ev lite vatten Dela betorna i mindre bitar. Mixa rödbetor, kikärtor, valnötter, tahini och olivolja med en handmixer eller i en matberedare. Smaka av med spiskummin, citron och salt. Tillsätt ev lite vatten för att få önskad konsistens. Jag använder hummus som tillbehör till det mesta, jag hade en period när jag nästan levde på hummus! Jag serverar hummusen till t.ex. en sallad, rotfrukter i ugnen eller bara på en skiva knäckebröd. Så gott!