Hummus eller kikärtsröra!! En av det saker jag lagar mest tror jag, dessa små kikärtor är så goda! Det finns hundra olika recept och här kommer en variant till med pinjenötter. Jag kan också rekommendera hummusstället Reggev hummus som ligger i skanstull på söder i Stockholm. Helt underbar god hummus har dom där. Innan jag smakade deras hummus tyckte jag alltid att hummus på restaurang var sämre än min egen. Med Reggev kan sin hummus! ; ) Om man inte har kikärtor hemma kanske man har röda linser som går lika bra att använda, lite annan smak men lika gott. Recept på Pinjenöts hummus: En burk kikärtor eller egenkokade 1 msk pinjenötter 2-3 msk tahini ca 3 msk vatten citronsaft efter smak 2 msk olja 1 tsk spiskummin lite cili eler paprikakrydda 1 pressad vitlöksklyfta (om man vill) svartpeppar salt 1. Mixa kikärtor, pinjenötter med tahini vatten, citronsaft , ev. vitlök och olja. Tillsätt mer vatten om du vill ha en lösare hummus. Ibland justerar jag i efterhand med mer vatten då den blir tjockare när den fått stå ett tag. 2. Blanda i alla kryddor och smaka av tills du får en smak du gillar. 3. Servera till t.ex. en sallad, avokado, stekt aubergine eller ugnsbakade rotfrukter. Eller ha som dipp till tex morötter.