Flädercurd är som lemon curd fast med fläder (inte helt otippat). Jag har älskat lemon curd sen första gången jag smakade det och när jag var student var det lyxigaste jag kunde tänka mig att få gå på det lilla cafét Lilla K och äta scones med lemon curd och cream cheese på söndagar. Nedan hittar du recept på flädercurd som är fantastiskt gott till sommaren. Detta är det bästa och enklaste receptet på curd enligt mig! Du kan halvera receptet om du inte vill göra så mycket. Detta blir en stor glasburk. Recept på flädercurd 125 g socker 6 äggulor 1 dl flädersaft (koncentrerad) 1 liten citron, saften 100 g smör Gör flädercurden så här: Vispa äggulorna och hälften av sockret i en bunke. Koka upp flädersaft, citronsaft, resten av sockret och smör i en kastrull. Häll i det i äggsmeten, blanda och häll tillbaka i kastrullen. Värm på låg värme och rör runt hela tiden tills krämen tjocknat. Häll över i glasburk och låt svalna. Förvara i kylen .