Soppans bästa tid är nu! Vinter och ruggigt! Men vad kan vara godare än att komma in och få en varm skål soppa?! Den här grönkålssoppan är krämig och du kan välja hur välmixad du vill ha grönkålssoppan. Glöm inte att riva över massa parmesan! Mums! Grönkålssoppa med parmesan 4 port 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 300 g grönkål 1 dl vitt vin 5 dl vatten 2 dl grädde 1 msk mjöl 1,5 grönsaksbuljong 0,5 citronskal salt 1 krm riven muskotnöt riven parmesan Gör grönkålssoppan så här: Finhacka och fräs löken och vitlöken i en kastrull med smör eller olja. Hacka grönkålen och lägg i den i kastrullen. Häll på vatten och grädde. Lägg i buljongen och mjölet. Riv över citronskal och låt koka ca 15 minuter. Mixa i en mixer om du vill ha en slätare soppa eller behåll grönkålsbitar. Smaka av med salt, muskotnöt. Riv över massa parmesan och servera direkt.