Det blir mer och mer populärt att baka veganskt och något som verkligen funkar är veganska maränger av kikärtsspad. Vist ser dom härliga ut!!! Själv har jag alltid bara hällt ut spadet från kikärtorna och tyckt att det sett lite äckligt ut. Men nu spar jag det i burkar och gör kikärtsmaränger! De blir superspröda och goda! Jag smaksatte med hallonpulver och fyllde med olika krämer. Men du kan göra helt naturella eller bara smaksätta dem med vanilj eller favoriten kardemumma! Veganska kikärtsmaränger 1 paket spad från kikärter 1,5 dl strösocker 0,5 tsk citronsaft eller 1 krm ättika 1 tsk hallonpulver (mill & mortar) eller vaniljsocker Fyllningar: Dulce de leche Nutella hallon/citroncurd (recept här) Gör veganska kikärtmaränger så här: Värm ugnen till 100 grader. Vispa kikärtsspadet med elvisp tills det är tjockt och fyuffigt. Blanda i citron, smaksättning och vispa i sockret, lite i taget under vispning på medelhastighet. Vispa tills det är en fast och glansig maräng. Bunken skall kunnas hållas upp och ner. Spritsa ut på en plåt med bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen i ca 1,5 timma. Låt de stå kvar i ugnen ett par timmar. Använd de som de är eller fyll med valfri fyllning.